Opis Nekretnine

Investicija

Na nekretnine u našoj ponudi klijent kupac ne plaća agencijsku proviziju! Otok Silba, kapetanova kuća, 2 spojene kamene kuće s pripadajućim terasama i zemljištem. Veća kuća izvorno je građena 1499 godine za što postoji i natpis na kamenoj erti iznad ulaznih vrata s imenom majstora graditelja i godinom gradnje. Kuća je nadograđena i obnovljena 1756 g. Manja kuća je izvorno građena također 1756 godine. U 2009-oj su obje kuće obnovljene izvana po smjernicama konzervatorijskog ureda u Zadru. Unutrašnjost je potrebno dovršiti, s time da je kod veće kuće obnova već dijelom dovršena. Započeto je i postavljanje zidnog / solarnog grijanja.
Oba objekta sastoje se od prizemlja i kata s kamenim baladurima. Terasa s južne strane 14 m², a veranda na sjeveru je 40 m². Za stariji objekt korišten je Istarski Kanfanarski kamen dovezen u 15 stoljeću, a za manji objekt korišten je lokalni Silbanski kamen. Prozori su drveni s drvenim škurama od drva Ariša i većinom obnovljeni ili zamjenjeni ovisno o potrebi. Udaljenost do mora je 370 m, a kuće su smještene centralno u naselju Silba. Prednje dvorište je omeđeno kamenim zidom. Kuće imaju dvije nove cisterne za vodu kapaciteta 75 m3. Dodatno na parceli su dva mjesta za bunare s vodom na dubini od 14 i 18 m.
Silba je prekrasan otok u Zadarskom arhipelagu dužine oko 8 km i oko 700 m širine na najužem dijelu te jedno od rijetkih mjesta koje još uvijek ostavlja dojam mediterana kakav je nekad bio. Otok Silba s silbanskim arhipelagom je i raj za nautičare često nazvan i vratima Dalmacije a smještena je na pola puta između malog Lošinja i Zadra. Zahvaljujući pomorcima i trgovcima otok je doživio procvat tokom 15. i početka 16. stoljeća te nekoliko kapetanskih kuća poput ovih na prodaju svjedoci su nekadašnjeg života na otoku i njegove trgovačke mornarice. Najinteresantnija plaža na otoku je Šotorišće nalazi su u samom mjestu Silba, no laganom šetnjom moguće je doći i do niza malih i tihih uvala. Otok Silba danas administrativno pripada Zadru, i otok ima osnovnu školu, policijsku postaju, liječničku ambulantu, lučku kapetaniju, poštanski ured, vatrogasce, suvenirnice, nekoliko katoličkih crkava, nekoliko trgovina, ribarnica, restorani, kafići, marine za jahte i čamce, dvije luke za putničke brodove.
Ova ponuda idealna je za ljubiteljem mira i prirode, mora i nautike zbog svoje lokacije, no također izvrsna je prilika za poznavatelje i ljubitelje povijesti, pogotovo pomorske povjesti.
Pronašli ste ovu nekretninu oglašenu po nižoj cijeni? Ista cijena vrijedi i kod nas! Potrebne su Vam dodatne informacije? Nazovite nas!

Podaci o Lokaciji